sans titre

foto van Serge Delaunay

Serge Delaunay

sans titre

foto van Serge Delaunay

Serge Delaunay

De eerste keer toen ik ons voormalig atelier, toen ‘Het Molenhuis’ in Zwevegem binnenwandelde, en met de artotheek kennis maakte, viel me meteen het werk van Serge Delaunay op. Viltstift of papier. Heel direct, en beheerst getekend. Gedeformeerde formule 1 wagens, en Arianne raketten, waarbij de onderdelen uit elkaar gehaald werden, en mee in de inventarisatie van het kunstwerk opgenomen zijn.

De tekeningen gaan gepaard met teksten. Een soort dagboek framenten waarvan de inhoud totaal niet lijkt te corresponderen met de afbeeldingen.

Ondertussen weet ik wel beter. Voor Serge Delaunay klopt het totaal. Techniek en alledaagse realiteiten.

Ik ontmoette de kunstenaar een aantal keer op tentoonstellingen en in zijn atelier in Reine Fabiola. Een figuur omhuld door zijn eigen mysterie, met een voorliefde voor vrouwen, ‘Les Véroniques’. Serge Delaunay overleedt in 2021, en laat een rijk oeuvre achter. Ik ben blij dat er een paar werken van hem in de artotheek ondergebracht zijn, en zo een nieuw publiek kunnen bereiken.

(Ruben, artistiek mentor)

Type werk:
Tekening
Technieken:
stift op papier
Afmetingen:
55cm x 73cm

Hoe werkt het

Ontleen dit werk een jaar voor €50. Voor alle info en praktische regeling lees het volledige uitleenreglement.

Interesse in dit werk? Maak een afspraak in de artotheek.

Voor het bekijken, afhalen, terugbrengen of wisselen van werken in de artotheek: maak een afspraak:

Kopen kan.

Wens je dit werk aan te kopen? Contacteer ons.

Gerelateerde werken

play icon play icon

Maak een afspraak

Indien je de artotheek wil bezoeken, of werken wil afhalen, terugbrengen of omwisselen (gelieve te specifiêren) kan je een afspraak maken op een van onze beschikbare momenten.