Lia Hes

Geboorte datum:
6/4/1976
Woonplaats:
Avelgem

Al van toen ze op school zat, in De Horizon in Aalst, maakte ze beelden in klei. Het keramische avontuur zet ze verder in het huidig atelier. Haar sculpturen zijn organisch, ze verwijzen naar hoofden, paddestoelen, spoken. Bij aanvang van het werkproces heeft Lia geen concreet beeld ( onderwerp ) voor ogen; al knedend baant ze zich een weg in de materie. Stapsgewijs sluipt het gebruikelijke onderwerp binnen in het creatieproces en zo krijgt elk beeld vorm: telkens anders, weer een variante.

Daarnaast maakt Lia ook tekeningen, heel gedetailleerd, met oog voor de bladvulling. De onderwerpen worden ingebed in een geheel van lijnpatronen. Soms kleurt ze die in in grijswaarden of met acrylverf, kleurpotlood of -stift.

Lia verdiept zich ook in stoffen en knopen.  Tekeningen maken met stof, kettingen met knopen, haar getekende figuren tot leven wekken door er grote stoffen poppen van te maken.  Langzaam zoekt ze haar weg.

Maak een afspraak

Indien je de artotheek wil bezoeken, of werken wil afhalen, terugbrengen of omwisselen (gelieve te specifiêren) kan je een afspraak maken op een van onze beschikbare momenten.