Hendrik Heffinck

Geboorte datum:
7/3/1965

Hendrik werkt in kunstwerkplaats De Zandberg sinds  1995. 

In zijn beginperiode start Hendrik met het maken van collages. Hij doorspeurt blaadjes op zoek naar naakt, lingerie en andere erotische beelden. Maar ook madonna-afbeeldingen, christus figuren en kerktorens prikkelen zijn verbeelding. Vanuit dit beeldenvoyeurisme bepaald door strenge, traditioneel katholieke waarden en de daarmee gepaard gaande taboes ontstaat een bijzondere beeldtaal. Al heel gauw breidt zijn collage werk zich uit naar de derde dimensie. Hendrik maakt al gauw sculpturale assemblages met zorgvuldig geselecteerde recuperatiematerialen waarmee hij een beeldend verhaal opzet. Hij maakt gebruik van diverse (vaak onorthodoxe) methodes om ze aan elkaar te lijmen, binden, nagelen of vijzen. De verbindende materialen krijgen een grote en vaak ornamentale impact op het totaal beeld. Hendrik is het grote voorbeeld van de outsider die vanuit zijn beperkingen nieuwe poorten opent op de wereld van de beeldhouwkunst. 

Hij is een kunstenaar die als geen ander geniet van de praktijk op zich en daarin de kans heeft gevonden zijn energie te bundelen en zijn fantasieën te beleven. 

Maak een afspraak

Indien je de artotheek wil bezoeken, of werken wil afhalen, terugbrengen of omwisselen (gelieve te specifiêren) kan je een afspraak maken op een van onze beschikbare momenten.