Frédérick Deschamps

Geboorte datum:
14/9/1977
Woonplaats:
Celles

Frédéric Deschamps is een zeer veelzijdig kunstenaar. In eerste instantie is hij beeldend kunstenaar maar hij is ook een podiumbeest, een performer, een danser en hij maakt bijzondere geluidsopnames. 

Frans is zijn voertaal maar het Nederlands is hem genegen. Centraal in zijn werk merken we altijd weer het spel van tonen en verbergen. Zijn werk ademt mysterie. Het is tegelijk fragiel en bruut, subtiel en direct. Telkens hij iets vertelt lijkt er iets anders toegedekt te worden. 

 

In zijn beeldend werk gaat Frederic vrij ruw en bruut tewerk. Hij laat door zijn manier van werken altijd een aantal behandelingssporen achter die vaak een erg bepalende invloed hebben op zijn werk.   

Toen Frédérics moeder kwam te overlijden maakte hij een serie boîtes à sécrets. Het zijn een soort doodskisten gemaakt uit keramiek. Op de buitenkant schrijft hij zaken die hij wil delen met zijn toeschouwers. In sommige werken gaat hij echter kleitabletten inbakken. Op deze kleitabletten schrijft hij de geheimen die hij niet wil delen.  

Maak een afspraak

Indien je de artotheek wil bezoeken, of werken wil afhalen, terugbrengen of omwisselen (gelieve te specifiêren) kan je een afspraak maken op een van onze beschikbare momenten.